Skip to main content

Page Facebook yang memfitnah dan mengaibkan Puteri Nur

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Saya Hj Muhammad, Bentara Tujuh. Kami menerima banyak pertanyaan daripada rakan-rakan fb mengenai satu page yang kononnya ingin berdebat secara ilmiah dengan Puteri Nur tetapi pada hakikatnya hanya bertujuan untuk memfitnah dan mengaibkan Puteri Nur.
Untuk makluman saudara saudari sahabat-sahabat dan rakan-rakan fb sekalian, page ini telah dibuat oleh seorang pesakit mental yang pernah meminta dirawat oleh Puteri Nur.
Screenshot yang dipaparkan adalah sebahagian daripada perbualan saya mengenai seorang gadis yang sering menurun ketika merawat... beliau rakan kepada pembuat page tersebut. Puteri Nur menegur mereka ini dan pembuat page ini, pesakit mental yang tidak ada kehidupan lain, terus dengan penyakit gilanya. Pernah dia menyatakan hasrat untuk berhari raya di rumah saya padahal saya seorang duda, dan tinggal bersama ibu saya sahaja!
Dia juga berkata keluarganya di Johor telah membuangnya dan sekarang dia menumpang di rumah orang serta bekerja sebagai penjaga anak kepada tuan rumah itu yang dikatakan berasal dari Sabah. Kami ingin tahu bagaimana keadaan kanak-kanak di bawah jagaannya kerana penyakit mentalnya ini. Kami akan berurusan dengan Pihak Berkuasa dan Undang-undang dalam hal ini.
Jadual merawat kami amat padat. Kami harus mengutamakan para pesakit kami. InsyaAllah saya akan menjelaskan perkara ini di dalam posting yang seterusnya, tentang mereka yang terlibat di dalam page itu yang masing-masing mempunyai banyak fake accounts, termasuk seorang duda yang GILA TALAK dan seorang guru silat.
Puteri Nur telah melihat semua yang terlibat dalam page itu. Rizal As... Jo As... Leo Capero adalah orang yang sama yang berlegar-legar dengan kegilaannya... tak ke masjid kah?
Pembuat-pembuat page ini jelas dan nyata tidak memikirkan dosa fitnah dan ghibah... tidak sedar bahawa Allah Subhanahu Wata'ala lebih berkuasa dari segala sesuatu. Mereka cuba menghalang Puteri Nur daripada memutuskan perjanjian antara Manusia dan Jin-jin, tetapi mereka lupa bahawa kuasa ALLAH mengatasi segalanya. Untuk makluman, pesakit Puteri Nur dari media sosial amat sedikit, boleh saya bilang dengan jari di tangan kerana pesakit-pesakit Puteri Nur amat ramai yang bukan dari media sosial dan laman internet. Puteri Nur juga tidak pernah melibatkan Bunian di dalam perawatan beliau.
Mereka menggunakan alasan "debat ilmiah" padahal apa yang ada di page mereka hanyalah pernyataan-pernyataan yang mengutuk, menghina dan mengaibkan Puteri Nur dan saya. Post gambar saya dan menghina wajah saya, untuk apa? Dan mereka hanya menerima pendapat yang selari dengan apa yang mereka hujahkan...
Kami berpegang teguh kepada Tali Allah dan sunnah Rasulullah dan tidak mahu mengotorkan jari-jemari kami atau menari mengikut rentak manusia yang tidak tahu adab menghormati sesama Islam. Kami ada ALLAH...
"Hai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan dari prasangka, sesungguhnya sebagian prasangka itu adalah dosa dan janganlah kamu mencari-cari kesalahan orang lain dan janganlah sebahagian kamu menggunjing (menyatakan aib) sebahagian yang lain. Sukakah salah seorang diantara kamu memakan daging saudaranya yang sudah mati? Maka tentulah kamu merasa jijik kepadanya. Dan bertakwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah Maha Penerima taubat lagi Maha Penyayang" (Al Hujuraat:12)
Harap maklum, wassalam...

Inilah wajah Siti Hajar, salah seorang admin page Facebook yang
memfitnah dan menganiaya Puteri Nur

Screenshot daripada mesej whatsapp daripada Hajar yang
menunjukkan gaya penulisannya yang sama dengan admin page tersebut

Screenshot mesej daripada Hajar dalam Facebook Messenger
yang menyatakan bahawa dia pernah dirawat 30 orang perawat.

Ayat-ayat Hajar yang ingin melaga-lagakan Puteri Nur dengan "guru" Hajar

Fake account yang digunakan untuk memperdaya dan menjemput
rakan-rakan dan kenalan Bentara Tujuh ke page fitnah Hajar.

Comments

  1. Assalamualaikum..
    Si Hajar ni sendiri ada masalah mental.. bahkan dirinya sendiri dipenuhi jin2 kafir yg bertuankan dia & jin2 hantaran sihir. Maka tidak peliklah sekiranya dia cuba utk merosakkan usaha2 menyelamatkan umat Islam drp kesyirikan yg dibawa oleh jin2 kafir & iblis ni..

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum..
    Si Hajar ni sendiri ada masalah mental.. bahkan dirinya sendiri dipenuhi jin2 kafir yg bertuankan dia & jin2 hantaran sihir. Maka tidak peliklah sekiranya dia cuba utk merosakkan usaha2 menyelamatkan umat Islam drp kesyirikan yg dibawa oleh jin2 kafir & iblis ni..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Kebenaran mengenai Bunian

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Wallahi,wabillahi, dengan nama ALLAH yang Maha Pengasih, Maha Penyayang. Tiada Tuhan melainkan ALLAH, dan MUHAMMAD adalah UtusanNya. Sesungguhnya, sebelum ALLAH menciptakan Adam ‘alaihissalam, para Malaikat mempersoalkan keputusan itu. Peristiwa ini dicatatkan dalam ayat 30 surah Al-Baqarah,

“Dan (ingatlah) ketika Tuhanmu berfirman kepada Malaikat; “Sesungguhnya Aku hendak menjadikan seorang khalifah di bumi”. Mereka bertanya (tentang hikmat ketetapan Tuhan itu dengan berkata): “Adakah Engkau (Ya Tuhan kami) hendak menjadikan di bumi itu orang yang akan membuat bencana dan menumpahkan darah (berbunuh-bunuhan), padahal kami sentiasa bertasbih dengan memujiMu dan mensucikanMu?”. Tuhan berfirman: “Sesungguhnya Aku mengetahui akan apa yang kamu tidak mengetahuinya”.

Lalu diciptakanlah Nabi Adam daripada tanah yang telah diambil oleh para Malaikat daripada seluruh pelosok Bumi. Setelah Nabi Adam diciptakan, ALLAH subhanahu wata’ala telah mengarah…

Kebenaran tentang Puteri Nur

Assalamualaikum, dengan izin Allah kita bersua lagi. Saya pelik kerana sering dimarahi dengan teruk oleh Puteri Ratna kalau saya tak jaga Puteri Nur betul-betul. Puteri Ratna tak izinkan Puteri Nur bersendirian kerana katanya terlalu banyak jin kafir dan iblis ingin memusnahkan Puteri Nur. Pada mulanya saya tak faham, kenapa sampai dia kata kalau sekali lagi saya tak jaga Puteri Nur betul-betul, dia akan bawa Puteri Nur pulang ke Alamzara. Sehingga pada satu hari, Puteri Ratna memerintahkan supaya Puteri Nur dibawa ke sebuah kawasan air terjun. Di sana, Puteri Ratna telah membuka rahsia sebenar siapa Puteri Nur.

Puteri Nur rupanya waris terakhir Putera Sarayana, kekanda kepada Puteri Ratna. Dia sebenarnya kacukan Manusia dan Bunian! Jasad Puteri Nur adalah manusia, tetapi dia diselaputi cahaya berwarna putih iaitu cahaya Bunian. Mereka yang telah dibuka hijabnya boleh melihat cahaya ni. Begitu juga dengan ulama yang pernah merawat Puteri Nur. Mereka tahu siapa dia sebenarnya. Kejadia…

Contoh-contoh Tangkal, Azimat dan Wafak

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh... Hari ini saya, Hj Muhammad @ Bentara Tujuh menulis kerana Puteri Nur agak sibuk dengan jadual beliau. Saya ingin menyampaikan sesuatu tentang tangkal atau azimat kerana terlalu banyak kes pesakit menjadi sakit bukan kerana saka atau sihir tetapi akibat tangkal atau azimat yang diberi oleh perawat atau bomoh yang mereka temui untuk berubat. Tangkal atau azimat merupakan sesuatu benda yang dipercayai memberikan tuah dan/atau perlindungan kepada pemiliknya. Tangkal terdapat dalam pelbagai jenis dan bentuk, iaitu permata, patung, syiling, lukisan, loket, cincin, selendang, lipatan kertas, tulang, senjata tajam, tumbuhan, haiwan, dan sebagainya ataupun kata ucapan yang disebut dalam keadaan tertentu. Secara amnya, tangkal boleh dibahagikan kepada dua jenis, iaitu: 1. Pertama, tangkal yang ditulis ayat-ayat al-Quran, nama-nama Allah, sifat-sifat-Nya, dan juga daripada doa-doa. Ada juga yang bukan ayat-ayat al-Quran tetapi merupakan kumpulan hur…