Skip to main content

Pemutusan Perjanjian dan Pengurusan Perpindahan Jin-jin Saka, Pematian Sihir dan Penamatan Perjanjian Tangkal, Azimat serta Wafak

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh dan salam sejahtera kepada sahabat-sahabat dan pembaca yang budiman. Di dalam update sebelum ini, kami telah memaklumkan kepada sahabat dan pembaca sekalian, juga rakan-rakan Perawat yang bertanya dan meminta bantuan tentang proses “Pemutusan Perjanjian dan Pengurusan Perpindahan Jin-Jin Saka, Pematian Sihir-Sihir ke atas Keturunan dan Warisan, Pematian Perjanjian ke atas Jin-Jin yang telah diambil melalui Tangkal, Wafak, Selendang, Selempang, Batu Geliga, Minyak, Kayu-Kayu, Keris dan Senjata-Senjata, Cincin, Buku-Buku atau Kitab-Kitab Ayat Seru Tertentu, Susuk-Susuk dan pelbagai Objek Lain.” Pada update kali ini, saya akan memperincikan langkah-langkah di dalam proses perawatan yang dijalankan oleh Puteri Nur. Ramai manusia di zaman ini bersifat bongkak. Kata mereka, mereka tidak sakit walau mereka mengambil Jin, Khadam sebagai penjaga. Di sini, tidakkah mereka sedari bahawa Jin-Jin ini telah disebarkan kepada anak-anak cucu mereka dan yang menanggung kesakitan dan melalui kifarah adalah generasi akan datang. Apabila yang mengambil itu meninggal dunia dan roh meninggalkan jasad, roh adalah makhluk ghaib dan roh akan melihat dengan penuh kesakitan Jin-Jin dan Khadam-khadam yang mereka ambil mentertawakan mereka kerana berdamping dan meminta pertolongan kepada selain dari Allah. Maafkan saya berkata begini, tetapi inilah urusan yang kami hadapi setiap hari. Pada setiap pemutusan saka, dengan izin Allah, roh yang gentayangan pasti akan muncul. Puteri Nur akan menangis kerana merasai emosi roh itu. Puteri Nur melihat dan berkomunikasi dengan roh-roh juga. Ini semua adalah urusan Allah. Anugerah yang tidak boleh dipersoalkan.

Kes Pemutusan Perjanjian dan Pemindahan Jin-jin Saka dari sebuah keluarga di Pantai Timur

Sebelum itu, saya ingin menyentuh tentang Objek Susuk. Apabila ada waris bertemu dengan bomoh dan menyatakan bahawa mereka memerlukan susuk untuk kecantikan, pemikat, pemanis atau penunduk termasuk pendinding dan juga kebal dan juga untuk ilmu bersilat, bomoh tersebut akan memasukkan Objek Susuk, sebagai contoh sebutir berlian, sebatang jarum atau sebutir beras, ke dalam jasad manusia ini. Tanpa mereka sedari, mereka telah mengambil beberapa pakej Jin yang kemudian merebak-rebak di dalam keturunan mereka. Di dalam kebanyakan kes Pengurusan Pematian Perjanjian, Jin-Jin Susuk pasti muncul. Dari situ menunjukkan betapa ramainya manusia di zaman dahulu kala mengambil susuk. Kebanyakannya dalam bentuk Langsuir, Puteri-Puteri Jin dan juga Jin-Jin Ular, Harimau dan Naga. Watak Jin-Jin Susuk ini amat suka bercakap. Pewaris pula akan sering merasa sakit dan panas di bahagian belikat dan fikiran mereka sentiasa buntu. Kaki dan lutut sentiasa lenguh-lenguh dan menghadapi kesukaran apabila memandu dan hilang fokus dalam pekerjaan.
Ekstraksi makhluk penanggal daripada pesakit

Kes-kes yang melibatkan pengurusan tangkal-tangkal ini amat menyedihkan kerana Jin-Jin ini bukan diambil oleh kebanyakan pesakit dan keluarga serta saudara-mara yang berkumpul, tetapi sebaliknya ayah, pakcik-pakcik serta saudara-mara yang bersilat dan menjadi bomoh. Ada yang bertemu bomoh dan perawat yang berdamping. Apa yang berdamping dengan bomoh itu berdamping pula dengan keluarga pesakit itu melalui objek yang diberi tanpa disedari. Menurut perangkaan kami, secara purata, kesemua pesakit-pesakit kami adalah bomoh-bomoh atau dari keturunan bomoh.
Menurut hadis yang diriwayatkan oleh Thabrani, Rasulullah SalAllah Alaihi Wasallam pernah bersabda, maksudnya, “Barangsiapa meniup simpul, maka sungguh dia telah menyihir, dan barangsiapa menyihir maka sungguh dia telah berbuat syirik.”

Berikut saya akan perincikan langkah-langkah di dalam proses Pengurusan dan Pematian Perjanjian untuk makluman semua:
Puteri Nur di lokasi rawatan di Pahang

Langkah pertama
Apabila seseorang pesakit menghubungi kami untuk mendapatkan khidmat rawatan, saya, Hj Muhammad akan meminta nama penuh pesakit dan nama penuh ibu dan bapa pesakit untuk rekod kami. Kemudian, tarikh dan tempat rawatan akan ditetapkan mengikut kesesuaian pesakit. Kami bergerak ke lokasi pesakit.

Langkah kedua
Kebanyakan urusan pesakit merangkumi saka dan sihir dan Puteri Nur akan meminta kehadiran ibubapa dari kedua belah pihak (suami dan isteri) kerana kebiasaannya jika si isteri sakit, si suami juga sakit, saka di antara suami dan isteri juga akan melibatkan anak-anak. Saka masing-masing boleh menumpang di dalam jasad pasangan suami isteri. Puteri Nur amat terperinci dalam urusan “scan” (imbasan).

Proses imbasan (scan) di mana Puteri Nur mengenalpasti Jin-jin yang berada di dalam atau sekitar pesakit

Proses ekstraksi (extraction) di mana Puteri Nur menarik keluar kumpulan-kumpulan Jin dari dalam badan pesakit

Langkah ketiga
Pesakit yang terlebih dahulu “channelling” (proses di mana Jin berkomunikasi melalui jasad pesakit) dan sakit akan menjadi perantara dalam urusan pemutusan ini. Dalam setiap keturunan yang mengambil saka, akan ada seorang yang sakit dan merasuk. Puteri Nur akan berbincang dan berunding melalui jasad waris yang menjadi “host” atau perantara ini.

Langkah keempat
Proses pembersihan dan Rundingcara mula dilakukan. Ketika ini ada pesakit yang mula bertempur, ada yang akan mula menari-nari, ada yang mula menangis, dan ada yang mula menjerit. Pesakit yang menjadi perantara akan mempamerkan pelbagai reaksi kepada Puteri Nur kerana Jin-Jin yang ada pada pewaris akan mula menunjukkan diri. Ketika ini juga ayat-ayat dari Surah-Surah Manzil akan mula diperdengarkan. Kami akan mula bertempur pada ketika ini.

Namun begitu, kebiasaanya Puteri Nur akan berunding dengan lembut. Jin-Jin mempunyai sifat-sifat Bongkak, Takbur, Riak. Pewaris kebanyakkannya berkongsi emosi dengan Jin. Manusia yang mewarisi Jin ini akan mempunyai sifat Bongkak dan merasa diri mereka Hebat dan suka hendak bergaduh. Puteri Nur akan berunding menggunakan kaedah dan pendekatan psikologi dan rundingan harus dilaksanakan dengan amat berhati-hati. Proses ini mengambil masa dan setelah Jin-Jin itu bertenang, pesakit akan turut tenang. Puteri Nur mampu membaca fikiran Jin-Jin itu, nama-nama mereka, asal-usul mereka dan di mana ketua mereka berada.

Jin-Jin ini akan diperintahkan berdiri di luar tempat rawatan dilakukan, jangan bergerak sehingga seluruh kumpulannya di ekstrak dari waris-waris yang lain. Ketika proses ini, Puteri Nur akan mencari siapa ketua kumpulan Jin-Jin ini. Kebiasaannya ketua akan menyorok di dalam jasad yang langsung tidak menunjukkan apa-apa tindakbalas, tetapi Puteri Nur dapat melihat secara telus ke dalam jasad, ke dalam organ-organ dan salur darah. Jin-Jin ini dijadikan dari api dan mereka bergerak di dalam salur darah manusia. Sabda Rasulullah SalAllah Alaihi Wasallam, maksudnya,

“Sesungguhnya syaitan berjalan dalam salur darah manusia…”

Manusia mempunyai lebih kurang 110,000km salur darah di dalam tubuh badan. Jin-Jin ibarat zarah-zarah asap yang apabila mereka berkumpul sepadatnya pada satu tempat di dalam jasad manusia,di situ akan terjadi cyst dan ketumbuhan (tumor). Mengikut teori sains, manusia hanya mampu melihat dan mendengar sesuatu yang berada di dalam julat frekensi tertentu. Jin merupakan makhluk yang berada di luar julat frekuensi pancaindera manusia. Oleh kerana setiap makhluk ada “wave” yang tertentu, kehadiran Jin dalam kepadatan yang tinggi ibarat pancaran radiasi ketumpatan tinggi yang boleh menyebabkan berlakunya ketumbuhan dan barah. Adakalanya, muncul kesan-kesan lebam pada jasad manusia secara spontan.Kesan lebam ini terjadi akibat pergerakan Jin-Jin ini dalam salur darah manusia. Kita sering mendengar seseorang itu “digigit hantu air” dan sebagainya, tetapi ini merupakan satu tanggapan yang salah kerana sebenarnya pergerakan Jin-Jin ini yang berada di dalam jasad yang menyebabkan kesan-kesan lebam tersebut.
Proses rundingan di antara Puteri Nur dengan ketua kumpulan jin yang berkomunikasi melalui salah seorang ahli keluarga pesakitProses ekstraksi secara paksa Jin-jin yang tidak mahu meninggalkan jasad pesakit. Proses ini menyakitkan kedua-dua pihak iaitu pesakit dan Jin-jin yang terlibat.

Jin-jin yang diekstrak kemudiannya diuruskan pemutusan atau pematian perjanjian mereka dengan keturunan manusia yang pernah mengambil mereka dahulu. Puteri Nur berunding dengan Ketua-Ketua Kumpulan Jin-Jin ini melalui jasad pesakit dan kemudian akan menguruskan perpindahan kumpulan-kumpulan ini ke penempatan yang baru agar tidak lagi mendatangi keturunan waris dan tidak mengganggu atau mencampuri lagi urusan manusia. Pesakit akan diminta untuk meminum air yang telah dibacakan dengan ayat-ayat dari Surah-Surah Manzil untuk pembersihan dan ada juga pesakit yang akan terus dimandikan dengan air Manzil. Puteri Nur lebih suka berunding dan amat menitikberatkan rundingan kerana Jin-Jin ini juga berkeluarga. Apabila ditarik keluar dari satu jasad atau dimusnahkan, Jin-Jin lain akan datang. Saya akan sertakan rakaman video tentang proses ini.
Biasanya keseluruhan proses ini akan mengambil masa lebih dari 8 ke 12 jam tanpa henti rasukan demi rasukan dan ada kalanya terjadinya hysteria. Untuk itu, Puteri Nur amat hati-hati, tangkas dan pantas membuat keputusan. Proses ini bukanlah satu proses yang mudah. Rundingcara mengambil masa yang lama dan memerlukan kesabaran dan kebijaksanaan perawat. Namun begitu, kaedah ini adalah lebih efektif berbanding dengan ekstraksi secara paksa yang mana boleh menyebabkan Jin tersebut berdendam dan mungkin menimbulkan masalah di masa hadapan.

Bersamalah kita membersihkan diri dan keturunan demi menyelamatkan generasi manusia yang akan datang dan hanya bergantung dan memohon perlindungan kepada Allah Subhanahu Wata'ala sahaja. Hayatilah pengertian surah Al-Fatihah. Setiap hari kita membaca. Fahamilah apa yang kita baca. InsyaAllah, semoga kita dipermudahkan urusan di Akhirat.

#puterinur #pusatterapiilhamiah #bentaratujuh #bunian #rajabunian #seekers #paranormal #susuk #saka #jin

Comments

Popular posts from this blog

Kebenaran mengenai Bunian

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Wallahi,wabillahi, dengan nama ALLAH yang Maha Pengasih, Maha Penyayang. Tiada Tuhan melainkan ALLAH, dan MUHAMMAD adalah UtusanNya. Sesungguhnya, sebelum ALLAH menciptakan Adam ‘alaihissalam, para Malaikat mempersoalkan keputusan itu. Peristiwa ini dicatatkan dalam ayat 30 surah Al-Baqarah,

“Dan (ingatlah) ketika Tuhanmu berfirman kepada Malaikat; “Sesungguhnya Aku hendak menjadikan seorang khalifah di bumi”. Mereka bertanya (tentang hikmat ketetapan Tuhan itu dengan berkata): “Adakah Engkau (Ya Tuhan kami) hendak menjadikan di bumi itu orang yang akan membuat bencana dan menumpahkan darah (berbunuh-bunuhan), padahal kami sentiasa bertasbih dengan memujiMu dan mensucikanMu?”. Tuhan berfirman: “Sesungguhnya Aku mengetahui akan apa yang kamu tidak mengetahuinya”.

Lalu diciptakanlah Nabi Adam daripada tanah yang telah diambil oleh para Malaikat daripada seluruh pelosok Bumi. Setelah Nabi Adam diciptakan, ALLAH subhanahu wata’ala telah mengarah…

Kebenaran tentang Puteri Nur

Assalamualaikum, dengan izin Allah kita bersua lagi. Saya pelik kerana sering dimarahi dengan teruk oleh Puteri Ratna kalau saya tak jaga Puteri Nur betul-betul. Puteri Ratna tak izinkan Puteri Nur bersendirian kerana katanya terlalu banyak jin kafir dan iblis ingin memusnahkan Puteri Nur. Pada mulanya saya tak faham, kenapa sampai dia kata kalau sekali lagi saya tak jaga Puteri Nur betul-betul, dia akan bawa Puteri Nur pulang ke Alamzara. Sehingga pada satu hari, Puteri Ratna memerintahkan supaya Puteri Nur dibawa ke sebuah kawasan air terjun. Di sana, Puteri Ratna telah membuka rahsia sebenar siapa Puteri Nur.

Puteri Nur rupanya waris terakhir Putera Sarayana, kekanda kepada Puteri Ratna. Dia sebenarnya kacukan Manusia dan Bunian! Jasad Puteri Nur adalah manusia, tetapi dia diselaputi cahaya berwarna putih iaitu cahaya Bunian. Mereka yang telah dibuka hijabnya boleh melihat cahaya ni. Begitu juga dengan ulama yang pernah merawat Puteri Nur. Mereka tahu siapa dia sebenarnya. Kejadia…

Contoh-contoh Tangkal, Azimat dan Wafak

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh... Hari ini saya, Hj Muhammad @ Bentara Tujuh menulis kerana Puteri Nur agak sibuk dengan jadual beliau. Saya ingin menyampaikan sesuatu tentang tangkal atau azimat kerana terlalu banyak kes pesakit menjadi sakit bukan kerana saka atau sihir tetapi akibat tangkal atau azimat yang diberi oleh perawat atau bomoh yang mereka temui untuk berubat. Tangkal atau azimat merupakan sesuatu benda yang dipercayai memberikan tuah dan/atau perlindungan kepada pemiliknya. Tangkal terdapat dalam pelbagai jenis dan bentuk, iaitu permata, patung, syiling, lukisan, loket, cincin, selendang, lipatan kertas, tulang, senjata tajam, tumbuhan, haiwan, dan sebagainya ataupun kata ucapan yang disebut dalam keadaan tertentu. Secara amnya, tangkal boleh dibahagikan kepada dua jenis, iaitu: 1. Pertama, tangkal yang ditulis ayat-ayat al-Quran, nama-nama Allah, sifat-sifat-Nya, dan juga daripada doa-doa. Ada juga yang bukan ayat-ayat al-Quran tetapi merupakan kumpulan hur…