Skip to main content

Kifarah

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh...

Sahabat-sahabat sekalian... Saya harus menjawab satu pertanyaan yang sering kali d ajukan tentang menyimpan atau membuang saka... D sini saya lebih menggunakan perkataan memutuskan perjanjian dan membebaskan kerana mereka ini semuanya d ambil, d seru, ada yang menjadi saka melalui sihir yang d hantar, dan melalui tangkal-tangkal juga.

Allah berfirman di dalam Surah Al-Jin, ayat 6: "Dan bahawa sesungguhnya adalah (amat salah perbuatan) beberapa orang dari manusia, menjaga dan melindungi dirinya dengan meminta pertolongan kepada ketua-ketua golongan jin, kerana dengan permintaan itu mereka menjadikan golongan jin bertambah sombong dan jahat."

Jin-jin ini tidak boleh d simpan... Mereka juga berkeluarga dan membiak - ratusan ribu dalam satu satu keluarga... Akibat memasuki badanlah akan mendatangkan berbagai jenis penyakit, seperti yang ditafsirkan daripada ayat 41, surah Shad, "Dan ingatlah akan hamba Kami, Ayyub, ketika ia menyeru Tuhannya; Sesungguhnya aku diganggu setan dengan kepayahan dan siksaan.”

Soalan tentang kita harus yakin d sini saya memainkan peranan bebincang terus dgn mereka kerana saya merawat ke akar umbi... memutuskan perjanjian manusia ke atas mereka. Soalan itu juga menjawab, ya, Manusia harus bepegang bahawa tiada yang hebat selain Allah dan hanya Allah, bukan makhluk.

Kita lihat terlalu banyaknya penyakit barah d kalangan remaja zaman sekarang berbanding zaman dahulu. Kenapa? Dan ratusan kes barah dll saya hadapi kebanyakannya bersangkutan ratusan ribu jin jin yang berada d dalam satu jasad.

Jasad manusia mempunyai 100,000km saluran darah yang jika di hitung, jarak itu adalah 2.5 kali ukurlilit Bumi! Jin dan iblis d cipta Allah dari api dan memasuki jasad Manusia, mereka berbentuk asap dan dgn itu bila berkumpul d satu tempat ia menjadi ketumbuhan dan lebam d bahagian badan tertentu. Dengan ini, bagi kita yang mengetahui keturunan kita mempunyai saka yang diambil oleh nenek moyang ratusan tahun dahulu, haruslah kita bertanggungjawab untuk menguruskannya demi kerana Allah, ketenangan roh-roh generasi terdahulu dan keselamatan generasi akan datang, baik dari segi mental, fizikal mahupun spiritual, yang paling utama, kerana Allah Subhanahu Wata'ala.

Gambar-gambar berikut merupakan sesuatu yang amat memedihkan, tetapi berpeganglah bahawa segalanya berlaku dengan izin Allah, ada sebabnya, ada hikmahknya dan ada kifarahnya... dan siapakah yang menjadi mangsa?
#puterinur #bunian #alamzara #saka #jin #iblis

Comments

Popular posts from this blog

Kebenaran mengenai Bunian

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Wallahi,wabillahi, dengan nama ALLAH yang Maha Pengasih, Maha Penyayang. Tiada Tuhan melainkan ALLAH, dan MUHAMMAD adalah UtusanNya. Sesungguhnya, sebelum ALLAH menciptakan Adam ‘alaihissalam, para Malaikat mempersoalkan keputusan itu. Peristiwa ini dicatatkan dalam ayat 30 surah Al-Baqarah,

“Dan (ingatlah) ketika Tuhanmu berfirman kepada Malaikat; “Sesungguhnya Aku hendak menjadikan seorang khalifah di bumi”. Mereka bertanya (tentang hikmat ketetapan Tuhan itu dengan berkata): “Adakah Engkau (Ya Tuhan kami) hendak menjadikan di bumi itu orang yang akan membuat bencana dan menumpahkan darah (berbunuh-bunuhan), padahal kami sentiasa bertasbih dengan memujiMu dan mensucikanMu?”. Tuhan berfirman: “Sesungguhnya Aku mengetahui akan apa yang kamu tidak mengetahuinya”.

Lalu diciptakanlah Nabi Adam daripada tanah yang telah diambil oleh para Malaikat daripada seluruh pelosok Bumi. Setelah Nabi Adam diciptakan, ALLAH subhanahu wata’ala telah mengarah…

Kebenaran tentang Puteri Nur

Assalamualaikum, dengan izin Allah kita bersua lagi. Saya pelik kerana sering dimarahi dengan teruk oleh Puteri Ratna kalau saya tak jaga Puteri Nur betul-betul. Puteri Ratna tak izinkan Puteri Nur bersendirian kerana katanya terlalu banyak jin kafir dan iblis ingin memusnahkan Puteri Nur. Pada mulanya saya tak faham, kenapa sampai dia kata kalau sekali lagi saya tak jaga Puteri Nur betul-betul, dia akan bawa Puteri Nur pulang ke Alamzara. Sehingga pada satu hari, Puteri Ratna memerintahkan supaya Puteri Nur dibawa ke sebuah kawasan air terjun. Di sana, Puteri Ratna telah membuka rahsia sebenar siapa Puteri Nur.

Puteri Nur rupanya waris terakhir Putera Sarayana, kekanda kepada Puteri Ratna. Dia sebenarnya kacukan Manusia dan Bunian! Jasad Puteri Nur adalah manusia, tetapi dia diselaputi cahaya berwarna putih iaitu cahaya Bunian. Mereka yang telah dibuka hijabnya boleh melihat cahaya ni. Begitu juga dengan ulama yang pernah merawat Puteri Nur. Mereka tahu siapa dia sebenarnya. Kejadia…

Contoh-contoh Tangkal, Azimat dan Wafak

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh... Hari ini saya, Hj Muhammad @ Bentara Tujuh menulis kerana Puteri Nur agak sibuk dengan jadual beliau. Saya ingin menyampaikan sesuatu tentang tangkal atau azimat kerana terlalu banyak kes pesakit menjadi sakit bukan kerana saka atau sihir tetapi akibat tangkal atau azimat yang diberi oleh perawat atau bomoh yang mereka temui untuk berubat. Tangkal atau azimat merupakan sesuatu benda yang dipercayai memberikan tuah dan/atau perlindungan kepada pemiliknya. Tangkal terdapat dalam pelbagai jenis dan bentuk, iaitu permata, patung, syiling, lukisan, loket, cincin, selendang, lipatan kertas, tulang, senjata tajam, tumbuhan, haiwan, dan sebagainya ataupun kata ucapan yang disebut dalam keadaan tertentu. Secara amnya, tangkal boleh dibahagikan kepada dua jenis, iaitu: 1. Pertama, tangkal yang ditulis ayat-ayat al-Quran, nama-nama Allah, sifat-sifat-Nya, dan juga daripada doa-doa. Ada juga yang bukan ayat-ayat al-Quran tetapi merupakan kumpulan hur…