Friday, 8 January 2016

Kifarah

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh...

Sahabat-sahabat sekalian... Saya harus menjawab satu pertanyaan yang sering kali d ajukan tentang menyimpan atau membuang saka... D sini saya lebih menggunakan perkataan memutuskan perjanjian dan membebaskan kerana mereka ini semuanya d ambil, d seru, ada yang menjadi saka melalui sihir yang d hantar, dan melalui tangkal-tangkal juga.

Allah berfirman di dalam Surah Al-Jin, ayat 6: "Dan bahawa sesungguhnya adalah (amat salah perbuatan) beberapa orang dari manusia, menjaga dan melindungi dirinya dengan meminta pertolongan kepada ketua-ketua golongan jin, kerana dengan permintaan itu mereka menjadikan golongan jin bertambah sombong dan jahat."

Jin-jin ini tidak boleh d simpan... Mereka juga berkeluarga dan membiak - ratusan ribu dalam satu satu keluarga... Akibat memasuki badanlah akan mendatangkan berbagai jenis penyakit, seperti yang ditafsirkan daripada ayat 41, surah Shad, "Dan ingatlah akan hamba Kami, Ayyub, ketika ia menyeru Tuhannya; Sesungguhnya aku diganggu setan dengan kepayahan dan siksaan.”

Soalan tentang kita harus yakin d sini saya memainkan peranan bebincang terus dgn mereka kerana saya merawat ke akar umbi... memutuskan perjanjian manusia ke atas mereka. Soalan itu juga menjawab, ya, Manusia harus bepegang bahawa tiada yang hebat selain Allah dan hanya Allah, bukan makhluk.

Kita lihat terlalu banyaknya penyakit barah d kalangan remaja zaman sekarang berbanding zaman dahulu. Kenapa? Dan ratusan kes barah dll saya hadapi kebanyakannya bersangkutan ratusan ribu jin jin yang berada d dalam satu jasad.

Jasad manusia mempunyai 100,000km saluran darah yang jika di hitung, jarak itu adalah 2.5 kali ukurlilit Bumi! Jin dan iblis d cipta Allah dari api dan memasuki jasad Manusia, mereka berbentuk asap dan dgn itu bila berkumpul d satu tempat ia menjadi ketumbuhan dan lebam d bahagian badan tertentu. Dengan ini, bagi kita yang mengetahui keturunan kita mempunyai saka yang diambil oleh nenek moyang ratusan tahun dahulu, haruslah kita bertanggungjawab untuk menguruskannya demi kerana Allah, ketenangan roh-roh generasi terdahulu dan keselamatan generasi akan datang, baik dari segi mental, fizikal mahupun spiritual, yang paling utama, kerana Allah Subhanahu Wata'ala.

Gambar-gambar berikut merupakan sesuatu yang amat memedihkan, tetapi berpeganglah bahawa segalanya berlaku dengan izin Allah, ada sebabnya, ada hikmahknya dan ada kifarahnya... dan siapakah yang menjadi mangsa?
#puterinur #bunian #alamzara #saka #jin #iblis

No comments:

Post a Comment